
De KNLTB heeft de speeldata vastgesteld t.b.v. de voorjaarscompetitie.
De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee aan deze mooie periode van het tennisseizoen.

Verder schrijft de KNLTB op haar website over deze competitie het volgende:
2019: Harmonisatie van het competitieaanbod
De KNLTB heeft voor het aanbod van competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden én het afschaffen van de districts-/ regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten.
Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat:
Data aangetoond heeft dat de leeftijden van spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn;
Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kon worden. Hierdoor is een landelijk uniform aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regiospecifieke soorten.
Voordelen voor jou!
Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekeken. Dit zijn de belangrijkste voordelen:
- Minder niveauverschillen binnen poules;
- Kortere reisafstanden;
- Meer variatie in tegenstanders.
Inschrijven:
Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie? Geef je dan op bij je eigen vereniging. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging schrijft de teams in bij de KNLTB. Check de competitiezoeker om erachter te komen aan welke competities je op jouw club kan deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.
Verkort & Compact Spelen
Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website.
Dispensatie
Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging. Check wel eerste de voorwaarden.
Invallen in competitie
Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst hier of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging.
Promotie / Degradatie
Ben je kampioen geworden of kom je net een punt te kort om niet te degraderen? Klik hier voor alle regels omtrent promotie en degradatie.

Recente reacties