Tennis Club Hellendoorn vanaf augustus 2019 rookvrij.

Tijdens de laatste ledenvergadering is besloten, dat het tennispark van de TC Hellendoorn vanaf augustus 2019 rookvrij is.
Dit besluit is inmiddels uitgevoerd. Bij de entree van het tennispark De Voordam in Hellendoorn is een groot spandoek en een bord opgehangen met de tekst “ROOKVRIJ”.

Jaarlijks sterven er ongeveer 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken. Ook sterven er jaarlijks enkele duizenden mensen door meeroken.
“Roken is niet meer van deze tijd” zegt Hendrik van den Berg voorzitter van de Tennis Club Hellendoorn. De TC Hellendoorn wil een bijdrage leveren aan een rookvrije generatie.

Iedereen mag zelf de beslissing nemen om te roken. Dat dit slecht voor de gezondheid is, vraagt geen verdere uitleg.
Op ons park tennissen veel kinderen en deze kinderen zijn kwetsbaar en beïnvloedbaar. Wij willen opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Een slecht voorbeeld doet slecht volgen en om deze reden hebben we besloten dat ons tennispark vanaf nu rookvrij is.

Wij gaan ervan uit, dat al onze leden en alle onze gasten, op ons sportcomplex niet zullen roken. Mocht het nodig zijn, dan zullen we mensen op hun rookgedrag aanspreken.
Uiteindelijk staat niet alleen de gezondheid van de roker op het spel, maar zeker ook de gezondheid van anderen.

Hendrik van den Berg voorzitter TC Hellendoorn