De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie 2022 is geopend! Je kunt vanaf heden tot en met 31 december 2021 inschrijven door een mail te sturen naar competitie@tchellendoorn.nl.
De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. Voor veel leden is de voorjaarscompetitie het hoogtepunt van het tennisseizoen. De voorjaarscompetitie is ook heel geschikt (en leuk!) voor nieuwe leden en beginnende tennissers.

In het kort

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in vijf*) of zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni / half juni*), kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de vijf*) of zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

*) zie ook wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren

Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.
De KNLTB biedt allerlei mogelijkheden. Je kunt kiezen voor dames, heren of gemengd, alleen dubbels, kiezen voor een leeftijdscategorie etc.. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past!  In alle gevallen speel je op jouw eigen niveau!
TC Hellendoorn bepaalt het competitieaanbod voor onze club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de baancapaciteit en de wensen en behoeften van de leden. Zie ook het overzicht van het aanbod van competitiesoorten in Overijssel.

Wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren

 • 8&9 Tennis nu ook op vrijdagavond
 • Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen
  De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld;
 • De regelgeving is versoepeld t.a.v.het spelen voor 2 verenigingen (geen dispensatie meer nodig) en t.a.v. de sterktevolgorde van teams.

Wat houdt  “om de week spelen” op vrijdagavond precies in?

 • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
 • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
 • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken.

Nog geen team?

Heb je nog geen team? De competitieleiders zoeken graag een geschikt team voor jou en wij stellen ook ieder jaar nieuwe teams samen. Je kunt je ook aanmelden als invaller. Teams kunnen jou dan vragen om in te vallen op het moment dat ze een speler tekort komen. Interesse of vragen? Stuur dan een mail naar competitie@tchellendoorn.nl. Vermeld dan in jouw mail ook geboortedatum, bondsnummer en speelsterkte.

Inschrijven tot uiterlijk 31 december

Als je een keuze hebt gemaakt aan welke competitie je wilt meedoen dan dien je je hiervoor in te schrijven bij de competitieleiding van TC Hellendoorn. De inschrijving sluit op vrijdag 31 december 2021. Stuur de inschrijving per email naar competitie@tchellendoorn.nl, onder vermelding van deelname voorjaarscompetitie.

Graag willen we weten wie meedoet/meedoen en de gewenste competitiesoort. Zie de bijlage voor het aanbod van de competitiesoorten.

Leden kunnen zich individueel of per team inschrijven.

Competitiebijdrage

De competitiebijdrage in 2022 bedraagt voor:

 • seniorenteams met speeldag op dinsdag, zaterdag en zondag : € 56,=
 • seniorenteams met speeldag op vrijdag : € 43,=;
 • jeugdteams betalen geen competitiebijdrage

Seniorenteams betalen tevens nog voor de benodigde tennisballen. Jeugdteams spelen met ballen die de club ter beschikking stelt.

De verenigingscompetitieleiders (Rudger Vaarwerk, Peter Kapteijn en Lisette Wennemers) gaan vervolgens alle mogelijke teams van de vereniging bij de KNLTB inschrijven voor de Voorjaarscompetitie. Vervolgens maakt de KNLTB een indeling, die begin maart gepubliceerd wordt op MijnKNLTB. Dan heb je nog een maand de tijd om kennis te maken met je team en te trainen voor de competitie, want begin april gaat de Voorjaarscompetitie dan officieel van start.

Op dit moment mogen er in verband met de coronamaatregelen nog geen of beperkt wedstrijden worden gespeeld en niemand weet precies wanneer dit wel weer kan. Wel hebben we goede hoop dat we in het voorjaar weer “normaal” competitie kunnen spelen. We hopen dan ook een sportief voorjaar tegemoet te gaan.

Met sportieve groet,

Rudger Vaarwerk, Peter Kapteijn en Lisette Wennemers

Competitieleiders TC Hellendoorn

Email: competitie@tchellendoorn.nl