Jaarlijks doen er zo’n 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: De KNLTB Voorjaarscompetitie. Ruim 200.000 competitiespelers strijden met hun team voor de winst.


In het kort

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.


Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past!

TC Hellendoorn bepaalt aan de hand van het KNLTB-competitieaanbod het competitieaanbod voor onze club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de baancapaciteit en de wensen en behoeften van de leden.

Inschrijven

Als je een keuze hebt gemaakt aan welke competitie je wilt meedoen dan dien je je hiervoor in te schrijven bij de competitieleiding van TC Hellendoorn. De inschrijving sluit op woensdag 23 december 2020.

Stuur de inschrijving per email naar competitie@tchellendoorn.nl, onder vermelding van deelname voorjaarscompetitie. Graag willen we weten wie er meespeelt /meespelen en de gewenste competitiesoort. Klik hier voor het aanbod van de competitiesoorten.

Leden kunnen zich individueel of per team inschrijven. Individuele inschrijvingen proberen wij te combineren tot een compleet team of indien mogelijk toe te voegen aan een bestaand team.
Het toekennen van een nieuw competitieteam is afhankelijk van het aantal nog beschikbare plekken op de gewenste speeldag.

De verwachte competitiebijdrage bedraagt ca. € 50,= voor seniorenteams, de jeugdteams betalen ca. € 35,=. Seniorenteams betalen tevens nog voor de benodigde tennisballen. Jeugdteams spelen met ballen die de club ter beschikking stelt.

De verenigingscompetitieleiders (Rudger Vaarwerk, Peter Kapteijn en Lisette Wennemers) gaan vervolgens alle mogelijke teams van de vereniging bij de KNLTB inschrijven voor de Voorjaarscompetitie. Vervolgens maakt de KNLTB een indeling, die begin maart gepubliceerd wordt op MijnKNLTB. Dan heb je nog een maand de tijd om kennis te maken met je team en te trainen voor de competitie, want begin april gaat de Voorjaarscompetitie dan officieel van start.

Op dit moment mogen er in verband met de coronamaatregelen nog geen wedstrijden worden gespeeld en niemand weet precies wanneer dit wel weer kan. Wel hebben we goede hoop dat we in het voorjaar weer “normaal” competitie kunnen spelen. De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. We hopen dan ook een sportief voorjaar tegemoet te gaan.

Tot slot willen we melden dat Dicky en Marinus Podt per 1 november jl. gestopt zijn als competitieleiders. Namens deze weg nogmaals bedankt voor jullie grote inzet !!

Met sportieve groet,

Rudger Vaarwerk, Peter Kapteijn en Lisette Wennemers

Competitieleiders TC Hellendoorn

Email: competitie@tchellendoorn.nl