Over TC Hellendoorn

Tennis Club Hellendoorn (TCH) is in 1979 opgericht met het doel ‘het doen beoefenen en bevorderen van de tennissport’. De vereniging telt ca. 360 leden. TCH is een vereniging waar prestatietennis hand in hand gaat met recreatietennis. Voor beide groepen biedt onze vereniging vele mogelijkheden.

TCH beschikt over een fraai tennispark op sportpark ‘De Voordam’ met een eigeningang aan de Imminkservestraat. Het tennispark heeft 5 gravelbanen, een minibaan, een oefenmuur, kleedruimtes met douchegelegenheid en een gezellige kantine. Alle leden mogen binnen de openingstijden onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten van het park.

Het tennispark is rookvrij, zowel in de kantine als op het terras en rondom de banen. Daarmee volgt TCH het gemeentebeleid dat er in sportaccommodaties en op sportparken niet wordt gerookt.

De club draait op vrijwilligers, zoals de parkcommissie, jeugdcommissie, kantinecommissie en competitieleiding. Spil van de vele activiteiten is de evenementencommissie. Het hele jaar door organiseert zij evenementen, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om aan deel te nemen.

Voor prestatiespelers en vooral voor de jeugd, is er een breed trainingsaanbod. Vanaf 4 tot 20 jaar is er voor elke leeftijdsgroep een trainingsprogramma opgezet. De clubtrainers stellen de groepen en de lesstof in samenspraak met de jeugdcommissie samen.

TCH is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Alle leden van TCH worden ook aangemeld als lid van de KNLTB en krijgen een KNLTB lidmaatschapspas, een bondsnummer, een speelsterkte en een ‘ranking’. De speelsterkte en de ranking worden door de KNLTB bepaald op basis van gespeelde, gewonnen en verloren KNLTB wedstrijden. Het systeem zorgt ervoor dat spelers tegen een gelijkwaardige tegenstander kunnen tennissen, ze worden gerangschikt op basis van hun speelniveau.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 548 656 134

TC Hellendoorn

Imminkservestraat 2
7447 AZ Hellendoorn

KVK-nummer

40074508