Tennisbanen

Baangebruik

TCH heeft 5 gravelbanen van hoge kwaliteit die bijna het gehele jaar open zijn. Om de banen onder alle omstandigheden goed bespeelbaar te houden, is het erg belangrijk dat ze op een goede manier worden gebruikt. Daarom zijn er een aantal regels opgesteld voor het baangebruik.

  1. De tennisbanen mogen niet bespeeld worden als er plassen water op de baan staan of als er sneeuw op de baan ligt.
  2. Alle banen mogen bij winterse omstandigheden bespeeld worden, behalve bij opdooi (het ontdooien van bevroren banen).
  3. Als een net slap hangt (op halve hoogte), dan mag de baan niet bespeeld worden. De baan is dan door de Parkcommissie buiten gebruik genomen voor onderhoud of vanwege opdooi van de baan.
  4. Tijdens het spelen dienen tenniskleding en tennisschoenen gedragen te worden.

Een baan afhangen

Om op een baan te mogen spelen, moet je deze baarn online reserveren. Het reserveren van een baan kan met de KNLTB Clubapp en via de website. 

ClubApp/ website

Je kunt tot 5 dagen van tevoren een baan afhangen en je kunt zien op welke momenten van de dag nog een baan beschikbaar is. Als je een baan gereserveerd hebt en je kunt bij nader inzien toch niet komen tennissen, annuleer jouw reservering dan. Jouw clubgenoten maken graag gebruik van deze baan. Zo kunnen wij samen voorkomen dat er een baan onnodig onbespeelbaar blijft. 

Heb je nog geen ervaring met het afhangen van een baan en wil je graag geholpen worden? Benader dan gerust één van de bestuursleden of één van de trainers die in het informatieboekje vermeld staan. Zij geven je graag uitleg, of kunnen zorgen dat iemand je kan helpen. Je kunt uiteraard ook even vragen aan clubgenoten, ook als je deze nog niet kent.

Baanreglement

Over het afhangen van banen heeft de vereniging het volgende baanreglement opgesteld:

  • Een baan kan voor een periode van 45 minuten worden afgehangen via de KNLTB ClubApp.
  • Aan het einde van de speeltijd is het niet toegestaan om op een andere baan met andere spelers mee te spelen, tenzij er nog andere banen vrij zijn. Daarnaast is het niet toegestaan om met 4 spelers 2 aaneensluitende speelperiodes van 45 minuten af te hangen voor enkelspel om vervolgens met 4 spelers de baan 90 minuten te gebruiken voor dubbelspel.
  •  Het is niet toegestaan om een baan af te hangen waarop nog gespeeld wordt terwijl er een andere baan vrij is.
  • Tussen 18.00 uur en 19.30 uur mogen juniorleden alleen spelen met een senior lid. Na 19.30 uur zijn de banen voor juniorleden gesloten.
  • Voor georganiseerde speelmomenten zoals tennislessen, Racketmix, Koffie Toss en andere evenementen worden banen door de club afgehangen.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 548 656 134

TC Hellendoorn

Imminkservestraat 2
7447 AZ Hellendoorn

KVK-nummer

40074508