Tennisbanen

Baangebruik

TCH heeft 5 gravelbanen van hoge kwaliteit die het gehele jaar open zijn. Om de banen onder alle omstandigheden goed bespeelbaar te houden, is het van belang dat ze op een goede manier worden gebruikt. Daarom is een aantal regels opgesteld voor het baangebruik.

 1. De tennisbanen mogen niet bespeeld worden als er plassen water op de baan staan of als er sneeuw op de baan ligt.
 2. Alle banen mogen bij winterse omstandigheden bespeeld worden, behalve bij opdooi (het ontdooien van bevroren banen).
 3. Als een net slap hangt (op halve hoogte), dan mag de baan niet bespeeld worden. De baan is dan door de Parkcommissie buiten gebruik genomen voor onderhoud of vanwege opdooi van de baan.
 4. Tijdens het spelen dienen tenniskleding en tennisschoenen gedragen te worden.
  Een baan afhangen


Om op een baan te mogen spelen, moet je deze baan reserveren (afhangen). Het afhangen van een baan kun je op twee manieren doen: in de kantine op het digitale afhangbord en van tevoren in de KNLTB ClubApp.

Monitor

In de kantine hangt een monitor met daarop een digitaal afhangbord. Op dit bord kun je zien op welk tijdstip de eerstvolgende baan beschikbaar komt en kun je een baan afhangen. Je medespelers moeten dan ook aanwezig zijn omdat je de KNLTB ledenpas van alle spelers moet gebruiken om een baan te kunnen afhangen. Volg de instructies op het scherm en het wijst zich vanzelf. Heb je nog geen ervaring met het afhangen van een baan en wil je graag geholpen worden als je voor het eerst een baan wilt afhangen, benader dan gerust een van de bestuursleden of een van de trainers die in dit informatiekatern staan vermeld. Zij geven je graag uitleg, of kunnen zorgen dat iemand je komt helpen. Je kunt uiteraard ook even vragen aan clubgenoten die op het park aanwezig zijn, ook als je deze nog niet kent.

ClubApp

Je kunt ook een baan afhangen in de KNLTB ClubApp op je smartphone. Je hebt dan het voordeel dat je tot 5 dagen van tevoren een baan kunt afhangen en dat je kunt zien op welke momenten van de dag nog een baan beschikbaar is. Als je een baan hebt gereserveerd via de KNLTB ClubApp, dan moet je alsnog je aanwezigheid op het park bevestigen met je KNLTB ledenpas op het digitale afhangbord in de kantine. Doe je dat niet vóór het tijdstip waarvoor je een baan hebt afgehangen, dan vervalt de reservering en kan de baan door iemand anders worden afgehangen en bespeeld. Als je een baan in de KNLTB ClubApp hebt afgehangen en je kunt bij nader inzien toch niet komen tennissen, annuleer jouw reservering dan in de KNLTB ClubApp omdat clubgenoten anders zullen denken dat er geen banen beschikbaar zijn en niet naar het tennispark komen, terwijl er een baan onbespeeld blijft. Je kunt de KNLTB ClubApp op je smartphone downloaden vanuit de Play Store (Android) of App Store (iPhone) op je smartphone.

Baanreglement

Over het afhangen van banen heeft de vereniging het volgende baanreglement opgesteld:

 • Een baan kan voor een periode van 45 minuten worden afgehangen op het digitale afhangbord door de spelers die gebruik gaan maken van de baan of via de KNLTB ClubApp.
 • Vóór aanvang van de speeltijd dient de aanwezigheid van minimaal een van de spelers op het digitale afhangbord te worden bevestigd met de ledenpas.
 • Bij aanvang van de speeltijd dienen minimaal twee personen aanwezig te zijn. Komt men later, dan vervalt de reservering indien er wachtenden zijn.
 • Aan het einde van de speeltijd is het niet toegestaan om op een andere baan met andere spelers mee te spelen, tenzij er nog andere banen vrij zijn. Daarnaast is het niet toegestaan om met 4 spelers 2 aaneensluitende speelperiodes van 45 minuten af te hangen voor enkelspel om vervolgens met 4 spelers de baan 90 minuten te gebruiken voor dubbelspel.
 • Als men op het digitale afhangbord een baan afhangt als alle banen bespeeld zijn, dan dient van de eerstvolgende beschikbare banen eerst een baan afgehangen te worden waarop voor enkelspel is afgehangen. Komt die niet beschikbaar, dan wordt een baan gekozen die voor dubbelspel is afgehangen.
 •  Het is niet toegestaan om een baan af te hangen waarop nog gespeeld wordt terwijl er een andere baan vrij is.
 • Tussen 18.00 uur en 19.30 uur mogen juniorleden alleen spelen met een senior lid. Na 19.30 uur zijn de banen voor juniorleden gesloten.
 • Degenen die les hebben mogen alleen op het digitale afhangbord, en pas na hun les een baan afhangen als op dat moment een baan beschikbaar is.
 • Voor georganiseerde speelmomenten zoals tennislessen, Racketmix, Koffie Toss en andere evenementen worden banen door de club afgehangen.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 548 656 134

TC Hellendoorn

Imminkservestraat 2
7447 AZ Hellendoorn

KVK-nummer

40074508